Kennis

Wat moet je weten als je als organisatie werk wil maken van inclusief werkgeverschap en gendergelijkheid op de werkvloer? Hier vind je kennis, informatie en achtergrondartikelen over een aantal relevante thema’s binnen inclusief werkgeverschap. Lees bijvoorbeeld over divers werven en selecteren, of de invloed van bias op kansengelijkheid.

filter op thema

Artikel

Interview met een expert

AnalitiQs ontwikkelde de Gelijk Loon Check waarmee werkgevers kunnen onderzoeken of er in hun organisatie een loonkloof is.

Artikel

Interview met een expert

Najat Saidi is expert op inclusieve werving en selectie en adviseert organisaties te beginnen met het vergroten van diversiteit.

Artikel

Interview met een wetenschapper

Prof. dr. Evelien Brouwers richt zich in haar leerstoel op duurzame inzetbaarheid en het voorkomen van stressgerelateerd verzuim.

Artikel

Transitieverlof

Steeds meer bedrijven voeren een gendertransitiebeleid in, en de kans bestaat dat dit verlof een wettelijke basis krijgt.

Artikel

Mantelzorg

In Nederland combineren 2 miljoen mantelzorgers onbetaalde zorgtaken met een betaalde baan. Dit heeft ook invloed op werkgevers.

Artikel

Stereotypering bij doorstroom van vrouwen

Uit onderzoek blijkt dat genderstereotypering de grootste barrière voor vrouwen is om de top in het bedrijfsleven te bereiken.

Artikel

Whitepaper: De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap

De helft van alle medewerkers combineert betaald werk met zorgtaken voor kinderen. Lees hoe je hier als werkgever mee omgaat.

Artikel

Onderzoek naar kansenongelijkheid op de werkvloer

Een integrale aanpak is noodzakelijk voor het tegengaan van institutionele bias op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Artikel

Voorkeursbeleid voor vrouwen

Met voorkeursbeleid voor vrouwen kun je kansengelijkheid bevorderen. Lees hier hoe je dit kunt en mag toepassen.

Artikel

Over de (on)zin van anti-bias trainingsprogramma’s

Het creëren van een inclusieve organisatie is niet altijd makkelijk. Lees hier alles over de effecten van anti-bias trainingsprogramma’s.

Artikel

Rapport: Vrouwen aan de top

Het aandeel vrouwen aan de top van het bedrijfsleven blijft achter bij het streefcijfer. Wat zijn de oorzaken en gevolgen?

Artikel

Zeven strategieën voor succesvol partnerverlof

Wat levert het jou als werkgever op als je werknemers een goede balans vinden tussen carrière en gezin?

array(16) { ["name"]=> string(10) "sub_topics" ["label"]=> string(10) "Sub Topics" ["type"]=> string(10) "checkboxes" ["source"]=> string(13) "tax/sub_topic" ["parent_term"]=> string(0) "" ["modifier_type"]=> string(3) "off" ["modifier_values"]=> string(0) "" ["hierarchical"]=> string(3) "yes" ["show_expanded"]=> string(2) "no" ["ghosts"]=> string(3) "yes" ["preserve_ghosts"]=> string(3) "yes" ["operator"]=> string(2) "or" ["orderby"]=> string(10) "term_order" ["count"]=> string(2) "10" ["soft_limit"]=> string(1) "5" ["selected_values"]=> array(0) { } }