Verder aan
de slag

De toolkit biedt veel informatie, maar hoe pas je die kennis toe in je organisatie? Ontdek hoe je praktisch aan de slag kunt gaan.

Zo kunnen wij je helpen

WOMEN Inc. heeft veel kennis in huis die we graag delen met werkgevers. Bekijk wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Masterclass

Masterclass Inclusief Werkgeverschap

Iedere werknemer is anders, nu en in de toekomst. In deze Masterclass leer je hoe je het beste kan inspelen op een veranderende arbeidsmarkt.

Masterclass

Masterclass Iedereen Inc.

Hoe draag jij bij aan een inclusieve organisatie? In deze Masterclass onderzoek je hoe jij als individu (on)bewust anderen in- of uitsluit en hoe je bewust inclusievere keuzes kan maken.

Masterclass

Masterclass Inclusieve Taal

Taal heeft de kracht om in- en uit te sluiten. In het streven naar een gelijkwaardige maatschappij moeten we ons bewust worden van deze functie van taal. Meer weten? Neem contact op via Karlijn Straver

Verdiep je verder

Naast masterclasses biedt WOMEN Inc. ook hele trajecten en advies op maat aan. Hieronder is een overzicht van het aanbod.

Verdieping

Workshop RaRa Hoe kan dat?

Tijdens deze workshop draait het om het ontdekken van de vooroordelen en stereotypen die we hebben, die anderen over ons hebben en welk effect dat heeft op ons leven. Geïnteresseerd? Neem contact op via Karlijn Straver

Verdieping

Trajecten op maat

Loop je vast met inclusief werkgeverschap? WOMEN Inc. kan een plan op maat maken met daarin onze masterclasses, versnellingsgesprekken en themabijeenkomsten.

Verdieping

Advies op maat

Heb je specifieke vragen of wil je hulp van een van onze experts? Neem contact met ons op voor advies op maat.

Verdieping

Strategisch versnellingsgesprek op inclusiviteit

Ontdek meer over onze versnellingsgesprekken op boardroom/leadership level. Hierin kijken we concreet naar wat er in beweging moet komen en wie daarin welke rol kan spelen.

Verdieping

Gesprekssessies

De gesprekssessie, of rondetafelsessies, bieden de mogelijkheid om dieper op een thema in gaan.

Verdieping

Themabijeenkomsten

In onze themabijeenkomsten draait het om een specifiek thema waaraan binnen de organisatie behoefte is, bijvoorbeeld doorstroom. De invulling wordt afgestemd op de behoeften van de deelnemers.

Meer over inclusief werkgeverschap

WOMEN Inc. publiceert het online magazine ‘Zo werkt het’, organiseert events over verschillende thema’s rondom inclusief werkgeverschap en maakt inspirerende podcasts. Lees, kijk en luister ze hier terug.

Webinar

Webinar ‘Tussen loon en luiers’

Bekijk hier het volledige werkgeversevent 'Tussen Loon en Luiers' terug, over het faciliteren van pril ouderschap op de werkvloer.

Webinar

Webinar ‘Zorgen zonder zorgen’

Bekijk hier de volledige online talkshow 'Zorgen zonder zorgen' terug over de WIEG (Wet Invoering Extra Geboorteverlof) en het tegengaan van psychisch verzuim.

Podcast

Deeltijdklem

In deze aflevering staan we stil bij de ‘typisch Nederlandse deeltijdcultuur’: driekwart van de vrouwen in Nederland werkt parttime. We leggen je uit waarom wij liever spreken van een deeltijdklem en laten drie vrouwen aan het woord over hun ervaringen.

Podcast

Loonkloof

Vrouwen verdienen gemiddeld 14% minder dan mannen. In deze podcast spreken we twee vrouwen die hiermee te maken kregen. Leer over hun ervaringen en wat zij werknemers en werkgevers in dezelfde positie adviseren.

Podcast

Mantelzorg

In deze podcast legt Ingrid uit hoe zij de mantelzorg voor haar moeder combineerde met haar werk, waarom zij zich inzet voor een betere positie van mantelzorgers en waarom zij volgens haar nog niet de rechten hebben die ze verdienen.

Magazine

Zo werkt het - Ouders in dienst

Kinderen spelen een belangrijke rol in het leven van veel mensen met betaald werk. Een inclusieve werkgever houdt rekening met deze belangrijke levensfase en maakt pril ouderschap bespreekbaar op het werk. Lees in dit magazine meer over verlofregelingen, kolven onder werktijd, en leer van de ervaringen van andere werkgevers.

Magazine

Zo werkt het - Inclusieve werving en selectie

Kinderen spelen een belangrijke rol in het leven van veel mensen met betaald werk. Een inclusieve werkgever houdt rekening met deze belangrijke levensfase en maakt pril ouderschap bespreekbaar op het werk. Lees in dit magazine meer over verlofregelingen, kolven onder werktijd, en leer van de ervaringen van andere werkgevers.

Magazine

Zo werkt het - Verzuim door stress

Ieder jaar hebben meer mensen te maken met burn-out klachten die het gevolg zijn van stress. Deze stijging heeft veel negatieve impact op het persoonlijke en professionele leven van medewerkers en hun directe omgeving en zorgt voor hoge kosten voor werkgevers en de samenleving. Met dit magazine willen we organisaties helpen grip te krijgen op stress.

Magazine

Zo werkt het - WIEG Uitgebreid partnerverlof

Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 170.000 kinderen geboren. Er is momenteel een groot spanningsveld tussen de wensen van jonge ouders en de daadwerkelijke verdeling van werk en zorg. Hierin is een belangrijke rol voor de werkgever weggelegd. De invoering van de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) biedt een prachtige kans om in actie te komen. Lees er meer over in dit magazine.

Magazine

Zo werkt het - Een eerlijk loonbeleid

Vrouwen verdienen bruto gemiddeld 14% minder dan mannen. Dat komt neer op € 300.000,- in een werkend leven. Toch denkt 75% van de werkgevers dat de loonkloof binnen hun organisatie niet voorkomt. Werkgevers spelen een essentiële rol bij het dichten van de loonkloof. In dit magazine lees je meer over de rol van werkgevers om werk te maken van een eerlijk loonbeleid.