Over dit platform

WOMEN Inc. wil samen met partners inclusief werkgeverschap een impuls geven. Op dit platform verzamelen wij actuele informatie om werkgevers te inspireren en activeren.

Waarom deze toolkit?

Inclusieve werkgevers zetten in op diversiteit en creëren een cultuur waarin medewerkers zichzelf kunnen zijn. Maar hoe doe je dat als werkgever? Om werkgevers te ondersteunen en inspireren heeft WOMEN Inc., in samenwerking met een brede groep experts, dit platform en een toolkit ontwikkeld. Met de toolkit willen we werkgevers praktische handvatten bieden om hun organisatie inclusiever te maken. Inclusieve en diverse organisaties zijn effectiever en succesvoller omdat ze een afspiegeling van de samenleving zijn. Elke werknemer brengt weer een andere visie mee waardoor de organisatie beter kan inspelen op de klant of de markt.

Wat houdt de toolkit in?

De toolkit bestaat uit 6 elementen die onmisbaar zijn om aan de slag te gaan met inclusief werkgeverschap. Bij elk element worden kennis en praktische tips van WOMEN Inc., haar partners en experts gedeeld. De volgorde binnen de toolkit is bewust, maar de elementen kunnen ook afzonderlijk of in een andere volgorde gebruikt worden. Aan de hand van artikelen en cases uit de praktijk worden de elementen geïllustreerd en uitgelegd. Omdat inclusief werkgeverschap een veranderlijk thema is, wordt de toolkit regelmatig geactualiseerd.

Initiatiefnemers

WOMEN Inc. streeft naar een samenleving waarin het voor je kansen niet uitmaakt of je een jongetje of meisje bent, een man of vrouw. Of, beter gezegd: gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender en sekse. Wil je meer weten over onze missie en wat we doen?

Bezoek onze website

 

Dit platform is mogelijk gemaakt door de financiering van de Goldschmeding Foundation. De Goldschmeding Foundation voor Mens, Werk en Economie werkt aan een inclusieve en duurzame samenleving vanuit de overtuiging dat een betere wereld ontstaat als mensen elkaars belangen dienen.

 

INCubators

Het platform en de toolkit zijn tot stand gekomen dankzij de bijdragen van deskundigen en de kennis die we de afgelopen jaren via ons INCubators-netwerk hebben opgedaan. De INCubators zijn organisaties die zich allemaal inzetten voor de versnelling van inclusief werkgeverschap, bij zichzelf en in de wereld om hen heen. Hieronder lees je meer over hun ervaringen. Wil je meer weten of je aansluiten bij het INCubator-netwerk?

Lees hier meer over het INCubator-netwerk

 

Onze INCubators zijn:

Goldschmeding Foundation

“Om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren, zijn inclusieve werkgevers onmisbaar. Bij inclusief werkgeverschap gaat het er niet alleen om dat mensen bij een werkgever aan de slag kunnen, maar vooral ook dat alle medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen binnen de organisatie.”

Peter Brouwer – Programmamanager Inclusieve Arbeidsmarkt

ABN AMRO

“Je kunt niet alles doen, maar je kunt altijd iets doen.”

Nicole Böttger – Product Owner Diversity & Inclusion

 

Lees hier het volledige interview

Alliander

“Inclusie is je welkom voelen, meedoen, meepraten en meebepalen.”

Joy Lodarmasse – Manager Diversiteit en Inclusie

 

Lees hier het volledige interview

Coca-Cola European Partners

“We denken na over wat onze huidige werknemers, maar ook de werknemers van de toekomst, zouden verwachten van ons als werkgever.”

Jeroen van Vliet – Director Field Sales

 

Lees hier het volledige interview

KIT

“Ik vergelijk inclusiviteit wel met een schilderij waarvan iedereen meent dat het blauw is, totdat iemand zegt dat die het eerder groen vindt. Daaruit ontstaat discussie over zienswijzen en interpretatie, en over de bedoeling en boodschap van de schilder.”

Annerink Post – HR Manager

 

Lees hier het volledige interview