Tools

Hoe kun je concreet een begin maken met inclusief werkgeverschap en gendergelijkheid in jouw organisatie? Met deze tools kun je direct aan de slag om jouw werkgeverschap inclusiever te maken. Zo kun je direct aan de slag met de ‘Gelijk Loon Check’ of het Stappenplan ‘Grip op stress’. 

filter op thema

Tool

Tipsheet Doorstroom vrouwen op werk

In deze tipsheet geeft het College voor de Rechten van de Mens adviezen over hoe jouw organisatie de doorstroom van vrouwen naar het lager en middenmanagement kan bevorderen.

Tool

Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid

Vraag het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid aan, voor de ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland met een beperking.

Tool

Het genderdoeboek

Doet geslacht ertoe? Heroverweeg het onderscheid naar geslacht in jouw organisatie.

Tool

Stappenplan Een eerlijk loonbeleid

Als werkgever is het belangrijk onderzoek te doen naar gelijke beloning en naar de onderliggende oorzaken. Lees hoe je in 6 stappen kunt zorgen voor een eerlijk loonbeleid

Tool

WerkUrenBerekenaar

Bereken wat meer of minder werken onderaan de streep oplevert.

Tool

Stappenplan Partnerverlof

Hoe zorg je ervoor dat partnerverlof in jouw organisatie op een succesvolle manier wordt ingevoerd? Deze 7 stappen helpen je op weg naar succesvol partnerverlof.

Tool

Stappenplan Grip op stress

Als werkgever kun je een stevig fundament leggen voor de preventie van verzuim door stress. Lees hier de drie belangrijkste stappen.

Tool

Selecteren zonder vooroordeel

In deze training krijg je meer inzicht in het selectieproces en leer je werven zonder (onbewuste) vooroordelen, met meer focus op individuele kwaliteiten.

Tool

Vacaturecheck

Je bent op zoek naar die beste kandidaat, maar hoe voorkom je dat je door bepaalde eisen in de vacature goede kandidaten onbedoeld uitsluit? Doe de Vacaturecheck.

Tool

Stappenplan Inclusieve werving en selectie

Tijdens het hele recruitmentproces kun je aan verschillende knoppen draaien. Lees hier de tips voor de werving, selectie, sollicitatiegesprekken en de uiteindelijke keuze.

Tool

Gelijk Loon Check

75% van de werkgevers denkt dat de loonkloof in de eigen organisatie niet voorkomt. Hoe zit dat binnen jouw organisatie? Doe de Gelijk Loon Check!

Tool

Stappenplan Doorstroom op de werkvloer

Bevorder doorstroom op de werkvloer aan de hand van de 6 elementen van inclusief werkgeverschap.